Forskning & utveckling

Som ett av få gymföretag har vi vår utvecklingsavdelning och tillverkning i Sverige. Vår FoU-avdelning arbetar i nära samarbete med aktiva elitidrottare och forskare inom träning och hälsa.
​​​​​​​

Biomekanik

Nordic Gym arbetar genomgående med avancerad biomekanik för att skapa utrustning som gör exakt det den är till för, utan onödigt slitage på vare sig människa eller maskin. Varje träningsmaskin genomgår noggranna tester för att säkerställa att biomekaniken är helt korrekt för respektive träningsrörelse. Maskinen skall anpassa belastningen i rörelsen exakt som muskelstyrkan varierar med rörelsen från förlängning av musklerna till full kontraktion. 

I praktiken innebär det att vi utvecklar och testar alla våra produkter för att säkerställa att de ger maximalt resultat men med minimal risk för felbelastningar och skador.

Ergonomi

Ergonomin i träningsutrustningen är lika viktig som biomekaniken. Vi lägger stor kraft och noggrannhet vid utveckling av sittpositioner, placering av handtagsgrepp och andra viktiga parametrar. För att få ut maximal träningseffekt är det viktigt att kroppen får rätt support och att man kan använda exempelvis hela handens kraft genom hela träningsrörelsen.

Hållbart på riktigt

Vår svensktillverkade utrustning håller absolut högsta kvalitet. Så enkelt är det. Det gör att våra maskiner håller länge.

Varje detalj spelar roll

De som suttit i våra maskiner brukar förundras över hur tysta de är att träna i och hur mjuka rörelserna blir. De kliar sig i huvudet, går ett par varv runt maskinen och sätter sig i den igen. Utan att ha blivit ett minsta klokare.

Vi förstår dem. Den tid vi lagt ner på maskinerna som vi tagit fram tillsammans med ergonomer och andra experter känns mer än den syns. Det finns en tanke bakom varje detalj, från utformningen av kamsegment ända till färgvalet av själva konstruktionerna. Det är allt det här tillsammans som gör träningen så mjuk och behaglig. Och tyst. Någon har till och med pratat om ”en tyst revolution i landets träningslokaler”. Det stämmer inte helt. Vi exporterar en hel del också.

Tack vare att kamsegmentens kurvor är biomekaniskt perfekta i våra maskiner, ökar belastningen där musklerna är starkare och det fungerar även omvänt. Det ger en känsla av att det går lika lätt eller tungt hela vägen och gör att träningseffekten blir maximal.

En annan sak som du kommer att upptäcka hos våra maskiner är de lätta viktplattorna. Det gör det möjligt för personer med nedsatt muskelstyrka att successivt öka belastningen, vilket inte minst är viktigt inom rehabilitering.

De solida helsvetsade konstruktionerna garanterar lång livslängd och störningsfri funktion.
Vi använder oss av material och komponenter av absolut högsta kvalitet. Höghållfast stål från SSAB, egna verktyg till plastdetaljer, pulverlackering och inga billiga importprodukter.